Velkommen til Frisklivssentralen

Frisklivssentralen er en kommunal helsetjeneste som gir veiledning og støtte til personer som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold, tobakk, søvn og alkohol. Tilbudet er for personer som har økt risiko for, er i ferd med å utvikle, eller allerede har utviklet sykdom. Det er for eksempel egnet ved sammensatte og langvarige helseutfordringer, ved risiko for frafall fra skole eller arbeidsliv, og som en del av et behandlings- og rehabiliteringsforløp. Vi kan også tilby åpne treningsgrupper og kurs.

 • røyk

  Skal du slutte å røyke eller snuse?

  Vi starter opp en sluttegruppe, eneste forutsetning for å delta er at du har et snev av lyst til å stumpe røyken eller kaste snusen.

 • EIM

  Kurs i aktivitetsmedisin til din pasient

  Exercise is Medicine Norge i samarbeid med frisklivssentralen i Bodø inviterer til kurs for leger og annet helsepersonell innenfor fysisk aktivitet som medisin.

 • Deltager

  Nina Steinbakk- Deltager på Frisk i vann

  Gla-trening, latter og sosialt samvær med flotte folk som løfter meg, og dagen min.

 • Søvn

  Søvnkurs SOV GODT

  Kurset er for personer som opplever søvnvansker som går ut over hverdagen og som ønsker å forbedre søvnkvaliteten uten bruk av medikamenter. Vanlige søvnvansker kan være å ikke få sove om kvelden, våkne for tidlig om morgenen, sove urolig eller oppleve mange oppvåkninger i løpet av natten.

 • Deltager

  Hill-Iren Hargaut - Deltager i Frisklivsresept

  VHSS henviste meg til Frisklivsentralen. Jeg var ikke akkurat så veldig positiv til det. Tenkte at det bare var gamlinger, og at jeg ikke ville synes at det var greit – og SÅ feil kan man ta!

 • Deltager

  Veronica Jacobsen- Deltager i Frisklivsresept

  Veronica Jacobsen ble tipset av en kollega om Frisklivssentralen da hun ble syk. "Hvis jeg skulle ha klart å motivere meg selv til å starte med trening, samt fortsette alene, så tror jeg ikke at jeg hadde kommet i gang". Les mer om Veronicas endringsprosess her:

 • Roar Blom

  Roar Blom - Aktivitetsvenn for demente

  Da Roar ble pensjonist valgte han å engasjere seg i nye meningsfylte oppgaver og nye nettverk. Les mer om hva som driver og engasjerer Roar i jobber som aktivitetsvenn for demente.

 • Instruktør

  Vi har behov for flere instruktører til Sterk og Stødig treningsgrupper.

  Vi søker etter frivillige som har lyst og interesse til å lede seniortrening i et hyggelig miljø og nå har du mulighet til å bli med på kurset "Sterk og stødig".

 • bot

  Bynære kveldsturer - oppstart 20. august

  Ønsker du å bli mer fysisk aktiv eller å gå tur sammen med andre? Er den norske turkulturen ny for deg? Har du lyst til å følge sensommeren og høsten gjennom sanseopplevelser i naturen? Uansett grunn - og enten du er medlem eller ikke - så vil Bodø og Omegns Turistforening gjerne ha deg med på tur.

 • rensåsen

  GØY UT Å GÅ I RENSÅSEN

  Kjenner du noen som trenger litt ekstra balanse og styrketrening i hverdagen og som er engstelig for å gå alene?

Viser fra 21 til 30 av totalt 67 artikler