Velkommen til Frisklivssentralen

Frisklivssentralen er en kommunal helsetjeneste som gir veiledning og støtte til personer som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold, tobakk, søvn og alkohol. Tilbudet er for personer som har økt risiko for, er i ferd med å utvikle, eller allerede har utviklet sykdom. Det er for eksempel egnet ved sammensatte og langvarige helseutfordringer, ved risiko for frafall fra skole eller arbeidsliv, og som en del av et behandlings- og rehabiliteringsforløp. Vi kan også tilby åpne treningsgrupper og kurs.

 • sterk og stødig

  Sterk og stødig - treningsgrupper for seniorer

  For deg som er 65+ og som opplever endring i bevegelsesfunksjon og ustøhet i enkelte situasjoner. Ta gjerne kontakt med oss for påmelding eller mer informasjon. Vi starter opp treningene igjen i uke 2.

 • søvnkurs

  Nytt søvnkurs starter i februar

  Kurset er for personer som opplever søvnvansker som går ut over hverdagen og som ønsker å forbedre søvnkvaliteten uten bruk av medikamenter.

 • jul

  Frisklivssentralens julekalender

  Bli med på årets julekalender på facebook og bli med i trekningen av en fin premie.

 • Deltager

  Jenny Helgesen- Deltager i Frisklivsresept

  Fantastiske folk som var deltagere, mange ganger var det ansiktene på disse som fikk meg ut av sofaen når jeg helst ville ligge inne ved vedovnen i sted for å gå ute i minusgrader.

 • Photo by Jason Hogan on Unsplash

  Kurs i mestring av belastning (KIB)

  Kurs i mestring av belastning (KIB) er et kurs der du lærer metoder og teknikker for å mestre belastninger knyttet til både helse, arbeids- og privatliv.

 • sommer sammen

  Edel, Stine og Ivar - Deltagere på Sommer Sammen

  Sommer Sammen skaper glede, opplevelser og fine ferieminner for deltagerne. Edel, Stine og Ivar forteller om sine favorittaktiviteter og beste minner etter mange år som deltagere på Sommer Sammen.

 • røyk

  Skal du slutte å røyke eller snuse?

  Vi starter opp en sluttegruppe, eneste forutsetning for å delta er at du har et snev av lyst til å stumpe røyken eller kaste snusen.

 • Søvn

  Søvnkurs SOV GODT

  Kurset er for personer som opplever søvnvansker som går ut over hverdagen og som ønsker å forbedre søvnkvaliteten uten bruk av medikamenter. Vanlige søvnvansker kan være å ikke få sove om kvelden, våkne for tidlig om morgenen, sove urolig eller oppleve mange oppvåkninger i løpet av natten.

 • Deltager

  Veronica Jacobsen- Deltager i Frisklivsresept

  Veronica Jacobsen ble tipset av en kollega om Frisklivssentralen da hun ble syk. "Hvis jeg skulle ha klart å motivere meg selv til å starte med trening, samt fortsette alene, så tror jeg ikke at jeg hadde kommet i gang". Les mer om Veronicas endringsprosess her:

 • Roar Blom

  Roar Blom - Aktivitetsvenn for demente

  Da Roar ble pensjonist valgte han å engasjere seg i nye meningsfylte oppgaver og nye nettverk. Les mer om hva som driver og engasjerer Roar i jobber som aktivitetsvenn for demente.

Viser fra 21 til 30 av totalt 70 artikler